Jan.07

Google AdSense letiltva

Több cikket is olvastam a témában, mi van, ha letiltja a Google az AdSense hozzáférésünket, vagy a hivatalos terminusban az Adsense megjelenítőt.

Hatás

Első körben leizzad az ember, hiszen várta volna az épp első aktuális kifizetését, szóval azonnal beküldjük a fellebbezést az erre kialakított űrlap segítségével, sőt nagyjából tiszta lelkiismeretünk is. Hiszen nem követtünk el semmi szabálysértést, egészen biztos a Google a felelős az egészért, mert megtehetik. Ki vérmérsékletéhez képest dühöng, kiír valamit a honlapjára, vagy csak szomorkodik magában, csalódik a szolgáltatóban. A honlap is ronda, és pénzt sem termel, majd a hirdetési rendszer leváltása lesz a következő lépés.


Fotó: Google Adsense letiltva

Újragondolva, néhány évvel később

Lenyugodtak a kedélyek, sőt az újra megpróbálnánk a Adsense rendszert integrálni. Talán már a régi honlapunk meg sincsen, és újat akarunk, újra tiszta lappal nekiállni. Időközben már az is lehet, hogy lelkesen használunk egyéb Google terméket: Andorid, AdSense, AdWords, Maps, Piccasa, Drive, StreetView... Gondolnánk mind elemzi szokásaink és megbízhatóak is vagyunk amúgy.

Utóhatás

Fellépünk az Adsense fiókunkba. Még mindig le van tiltva. Újra kitöltjük a felebező űrlapot, bár semmi értelme.

Szerencsés esetben 24 órán belül elutasítják, kevésbé szerencsés esetben meg nem is válaszolnak. Újra utána olvasunk az Adsense szabályzatnak, átnézünk fórumokat, elolvasunk a témákat és cikkeket.

És mi az utóhatás, igen, tiltva vagyunk az Adsense szolgáltatásból.

Harmadik reakció

A kiskapuk. A bátrabb felhasználó új GMail címet generálnak, majd más telefonszámot, más gépről, más számlaszámról újra próbálják a folyamatot. Ki sikerrel, ki nem, de minél több Google rendszer használunk, annál könnyebben beazonosítják a felhasználót.

Eredmény

Az a személy/üzemeltető, vagy a Google terminusban megjelenítő, akit egyszer letiltot az Adsense szolgáltatás, az úgy is marad. Lehet reménykedni, mérgelődni és várakozni, csak a rendszert használni nem.

Tanácsok

A többség aki ezt a cikket olvassa valószínűleg már későn jár az oldalamon. Mivel a Google Adsense az egyik, hanem a legjobban fizető szolgáltatás, nem érdemes megszegni a feltételeit. Ha megszegjük totális kizárás jár érte, személy szerint.

A jövő

Talán a magyarországi online fizetési kultúra és piac növekedésének az emelkedésével, idővel a Google amnesztiát hirdet a régi bűnösei ellen.

Konklúzió

Írhatnám azt, hogy várom a véleményeket a témával kapcsolatban. Egyrészt csak találgatás lenne, másrészt, ha valaki sikerrel is járt, nem fogja ezt a cikket olvasni. A cikk célja egy hipotetikus megnyugtatás volt, és egyben egy várakozással teli remény, hogy talán újra visszaléphetünk, egyszer, valaha.

Hivatkozások: